Alleen jij bepaalt!

Dit jaar 2015 zijn Edel Cardenas en Jos de Roos een project gestart in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Jusitite, Alleen jij bepaalt wie je bent.

Na een aantal clinics te hebben gegeven in samenwerking met de PRaktijkschool, met dank aan Theo, Femke en Pirke vonden we 15 kinderen die we graag een kans willen geven bij een club honkballers te horen. We zijn met zijn allen kleren en schoenen gaan passen bij Covee in Rotterdam en daarna mochten we onze eerste echte wedstrijd gaan zien in een echt stadion bij Neptunus van Raily Legito, het boegbeeld van het Alleen jij bepaalt project.

Begin mei zijn we begonnen, ondertussen zijn er wat kinderen afgevallen maar een harde kern van 11 is gebleven en begint het spelletje aardig door te krijgen. Het is nog kort dag maar ik denk dat ze een het heel leuk vinden om te doen. We trainen er hard voor 2 keer in de week, op maandag en woensdag.

In de zomervakantie mochten we ook verschillende keren naar de echte grote jongens gaan kijken want Raily Legito had ons namelijk uitgenodigd voor het WPT toernooi in Rotterdam en daar hebben we het Nederlandse team, Cuba, Japan, Chinese Tapei en Curacao mogen zien. Ontzettend leuk en de jongens hebben genoten.

Ondertussen hebben we onze kleding en materialen gekregen en zien we er ook echt uit als een team, we vinden het geweldig. Afgelopen vrijdag 25 augustus hebben we zelfs onze eerste wedstrijd er op zitten en ondanks een verlies hebben we het geweldig gehad, echt genoten, het was ontzettend spannend en Urban 010 was iets sterker maar we hebben echt goed gespeeld, dit smaakt naar meer!!!!